14 цікавих фактів про пиво
1. Австралієць Боб Хоук, що потрапив в 1954 році в книгу рекордів Гіннеса за швидкісне вживання пива, пізніше став прем”єр-міністром Австралії.
2. У стародавньому Вавілоні існував звичай: після весілля тесть протягом місяця безкоштовно поїв молодого чоловіка своєї дочки пивом.
3. Треба сказати, що у Вавілоні пиво було чудової якості: пивовар відповідав своїм життям за дотримання технології. Справедливий вавілонський суд йшов назустріч виготівникові, що провинився. Він міг сам вибрати вид страти: або пити своє пиво до тих пір, поки не впаде як мертвий, або втопитися в бочці неякісного напою.
4. Чехи подарували світові перший музей пива і перший підручник у пивоварній справі.
5. “Найбільш п”ючою нацією в історії людства” називали історики перших європейських поселенців в Австралії.
6. За часів Радянського Союзу любителі пива носили з собою презервативи. Цей звичай увійшов до життя тому, що пиво на розлив купити можна було тільки випадково. Оскільки носити з собою скляну тару було проблематично, людей виручали “гумові вироби”. У кожен з них входили близько трьох літрів пива.
7. Після кухля пива міцністю 6 градусів не рекомендується сідати за кермо протягом 45 хвилин.
8. Студент Оксфордського університету Том Боудер, прийшовши на іспит, вимагаючи безкоштовний кухоль пива. Про те, що в давнину існував такий закон, він дізнався з книг по історії. Кухоль пива Боудер отримав, проте його тут же оштрафували, оскільки він порушив такий же старовинний закон: прийшов на іспит без шпаги.
9. Три пивовари з міста Бертон-на-Тренті (Британія) перетнули Ла-Манш на пивній бочці, до якої був прироблений мотор.
10. Працівники діамантових копалень Сьєрра-Леоне роздивляються коштовні камені, опустивши їх в пиво. Саме воно здатне показати всі достоїнства і недоліки алмазів.
11. Знаменитий Закон чистоти пива, виданий в Німеччині в 1506 році, свідчив, що компонентами пива можуть бути тільки вода, ячмінь і пшениця.
12. Учені Мюнхенського інституту пива науково довели, що літр нефільтрованого пива вдесятеро кориснишій, ніж літр молока.
13. Міністерство охорони здоров”я Швеції офіційно внесло пиво до списку антидепресантів.
14. “Великий бак для пива” – так називав себе шеф-кухар Мідером з чеського міста Острава. Щодня він заливав в себе не менше вісьмома літрами пива. Одного разу в Японії він випив десять з половиною літрів пива за три хвилини. Цей рекорд тримався дванадцять років.