Основні правила для вибору закуски до пива
Поєднуйте гармонійно: гірке – з гірким, а солодке – з солодким. Намагайтеся підбирати закуски таким чином, щоб смак пива не перебивав смак закуски і навпаки.
Іншими словами, поєднуйте більш ніжне пиво з нежирною закускою, а насичене – з досить важкою їжею. Беріть до уваги і той аспект, в яку пору року ви вживаєте пиво. Влітку краще вибрати більш легкі сорти пива, і легкі закуски (горішки, чіпси, кальмари), а взимку – міцні сорти, з рясною їжею (свинячі реберця, курячі окости, риба). Для любителів поекспериментувати можна вибирати контрастне поєднання.
Ідеальним доповненням до пива стануть ДОМАШНІ ГРІНКИ, М’ЯСНІ ЧІПСИ або, навіть, КУКУРУДЗЯНІ ПАЛИЧКИ!
Віддавайте перевагу перевіреним поєднанням. Наприклад: Тягучий портер добре комбінується з м’ясом або куркою гриль. Пілснер і Лагер добре поєднується з ковбасками, морепродуктами і запеченою свининою. КОВБАСКИ, БАСТУРМА, БАЛИК – неодмінно спробуйте!
Фруктове пиво (бірмікс) вживайте з не поживними десертними стравами.
Якому з методів віддавати перевагу – вирішувати тобі. Проте, щоб закуска чудово поєднувалася з пивом потрібно, перш за все, вибирати тільки якісне ПИВО.